30 d’ag. 2007

30/08/2007

Avui ha sigut el primer dia complert que has passat a casa. La nit l'has passada molt bé. No has plorat. La mama t'ha donat pit un parell de cops i sense cap dubte hem dormit molt millor que a la clínica. Per la tarda han vingut els teus avis. Ha sigut important perquè el yayo Pepe i el yayo Alberto t'han agafat en braços per primer cop. Han sigut moments graciosos doncs tenien vergonya i no massa pràctica. Aqui hi ha 2 fotografies d'aquest moment.

Durant aquesta tarda també hem fet altres fotografies. Hem aprofitat per fer una sessió de fotografies dels teus avis amb tu. Aqui hi ha 2 fotografies mes de entre les que vam fer.


També és destacble que ahir pel vespre i avui t'hem banyat. A la clínica et banyaven a la Nurseryí. No sabem si llavors ploraves, però a casa plores molt. De moment no et podem introduïr a la banyera plena d'aigua perquè el cordó encara no t'ha caigut. Per banyar-te hem de fer servir una esponja humida i passar-te-la pel cos. No sabem si el que no t'agrada és la temperatura de l'habitació, de l'aigua, el contacte de la esponja o alguna altre cosa en la que no hem caigut. Però és el moment del dia que més plores(gairebé l'unic).

ESTADA A LA CLÍNICA

Hem estat a la Clínica Sagrada Família des del divendres per la tarda fins el dimecres per la tarda. Hem estat 5 nits, i la veritat és que és molt més còmode estar a casa. La teva mare va tenir dolors i va estar al llit el primer dia. El segon dia, diumenge, ja va trobar-se una mica millor. Li van retirar la sonda i el suero i va començar a menjar liquids. El dilluns ja va poder menjar sòlids. Dimarts, finalment, ja es trobava força bé i va poder anar al lavabo a fer pipí i caca i només tenia algunes molesties a la cicatriu. El metge ens havia dit que el dimecres segurament ens donaríen l'alta mèdica i podríem tornar a casa. Aquesta alta mèdica es va fer esperar. El dimecres vam estar esperant tot el matí amb les maletes fetes. Vaig fer un viatge cap a casa a portar coses. El diumenge ja havia anat a casa i el dimart també. Van ser estades de 2 hores. La del dimarts va ser per portar cap a la clínica la cadireta del cotxet per posar al cotxe i portar-te cap a casa. Però com deia, es va fer esperar. Al mes d'Agost, aquest doctor ha estat agobiat pel treball. Va estar sol, les dues últimes setmanes, per cobrir totes les consultes del gabinet i totes les intervencions de part. El dimecres, doncs, no va ser una excepció. Cap a 2 quarts de 5 va aparèixer, va dir que podíem marxar i va citar-nos pel dilluns 3 de setembre per treure les grapes de la cicatriu a la teva mare. També va dir que sobretot m'encarreguès jo de tot i alliberés a la teva mare de tots el treballs pesats. Això mateix també ens havia dit la llevadora, la Irene Blanco, el dimarts per la tarda quan es va acomiadar de nosaltres. Dimecres tarda llavors, vam posar-te al cotxe i vas plorar perquè era la primera vegada que et posaven un cinturó de seguretat. Et vam dir que si no t'agradava anar en cotxe, anaves apanyada. Vas arribar a casa molt tranquil·la cap a 2 quarts de 7. Tots els informes mèdics del pediatra durant aquests cinc dies van ser positius i ens van dir que estaves bé de salut. Enganxo una fotografia de com et vam vestir el dimecres per la tarda per portar-te cap a casa.

Ara vaig a enumerar els fets més destacables durant es dies que vas estar a a clínica:

  • Els 3 primers dies vas passar gana perquè la llet no li va pujar a la teva mare fins el dilluns pel vespre. Ploraves una mica.
  • Les 2 primeres nits vas estar a estones a la nursery i a estones amb nosaltres. A partir de la 3ª nit vas estar tota la nit amb nosaltres i va resultar ser més còmode per tots.
  • El dimarts per la tarda, la llevadora et va fer els forats de les orelles i et va posar arrecades. Vas plorar només una miqueta.
  • Vas rebre moltes visites i regals. Tothom que va venir a veure't va signar en un llibre que quan siguis gran podràs llegir.

A continuació enumero totes les visites:

Visites familiars: l'avia Maria Lluisa i el yayo Alberto, la yaya Mise i el yayo Pepe. La tieta Sònia i el tiet Juande, la tieta Monica i el tiet Albert, la tieta Sónia i el tiet Angel;la tieta-àvia Mercedes, La tieta Mele i el seu marit, el tiet Juanan; el tiet fidel, cosí-germà de la teva mare, i la seva dona, la tieta Núria. Ufff, Sofia! És molt cansat dir tants cops tiet i tieta: hem de trobar una formula més amigable per nomenar als teus familiars. Hem de destacar que la tieta Sónia i el tiet Angel van venir expressament des de el País Vasc, que és on viuen, per veure't. Van sortir en cotxe el dimarts per la nit i van arribar a Barcelona el dimecres pel matí. Van venir a la clínica a veure't, i un cop ja a casa van venir també, al vespre, a sopar amb nosaltres i amb els avis Mise i Pepe. Aquella mateixa nit van tornar a marxar cap a Euskadi. Con han fet un esforç molt gran per veure't, com a homenatge, posem una fotografia d'ells.

Visites d'amics: La Sònia i el Miguel i les seves filles Nerea i Ainhoa. La Nerea, que és la gran, va còrrer cap al llit de la teva mare dient: "nena, nena". També van venir la Marga i el David, la Isa i l'Alex, i la Júlia, filla d'aquests; Joy i Karol,El Jose, el Xavi "lo tit" i l'Ana Belen.

Altres visites: El Rafa i la Carmen, que són amics dels yayos Mise i Pepe. La conchi, també amiga de la yaya Mise. Van venir de La Caixa, la Rosa Maria i l'Edu, La Sandra i el Fede, cadascú amb la seva parella, i el Fede amb el seu fill de 13 anys, que havia nascut en aquesta mateixa clínica i amb la mateixa llevadora que tu.

Bé Sofia, ja ets a casa. Benvinguda!!!

NAIXEMENT DE SOFIA

El procès de naixement va començar la setmana del 20 d'agost de 2007. El dilluns 20 d'agost els teus pares van anar al ginecòleg. Van ser atesos pel doctor Muñoz Ramos, al "Gabinet Ginecològic" de la clínica Sagrada Família. Va practicar un tacte vaginal i aquella mateixa nit la teva mare va tenir contraccions amb la conseqüència que a les 8 del matí va expulsar el tap mucós. La llevadora, a qui va trucar, li va dir que això de moment no era senyal de part. El mateix dimarts teníem sessió de corretges. No va passar res la resta del dia. El dimecres 22 d'agost, a la visita, de nou amb el doctor Muñoz Ramos, va tornar a practicar un tacte vaginal. El doctor ens va comentar que la data prevista de part seria entre el 26 i 28 d'agost. Però aquella mateixa nit, van arribar els dolors. Tota la nit, la teva mare va tenir contraccions regulars, d'una durada aproximada de 30-40 segons. Tota la nit sense dormir. Jo, el teu pare, no vaig anar a treballar el dijous. Els dolors van parar al començament del matí i la resta del dia va ser plàcid i tranquil. La llevadora, de nou, ens va comentar que no eren dolors de part: encara que havíem passat un nit sense dormir, ens va dir que era necessari que les contraccions duressin 1 minut i mig. Per la tarda, vam anar a caminar pel nostre barri . Vam baixar la Rambla Poblenou fins a la platja i vam tornar a pujar. Adjunto una fotografia presa durant aquesta passejada, que és la última fotografia de la teva mare abans del part. Per la nit d'aquell mateix dia, van començar de nou els dolors. Eren contraccions de durada inferior a 50 segons però van durar tota la nit. Pel matí van parar. Per la tarda, la teva mare va trucar a la llevadora. Es diu Irene Blanco. Aquèsta li va dir que si volíem podíem acostar-nos a la clínica a les 7 de la tarda i que faria un cop d'ull a l'estat de la situació. Ens va dir que vinguèssim si nos ens importava tenir que tornar cap a casa si encara no era el moment del part.

Vam anar a la clínica. La llevadora ens va fer passar a una espècie de saleta de dilatació. Va inspeccionar a la teva mare, va comentar que estava dil·latada de 3 cm i va dir, textualment, "creo que puedo hacer algo por usted" ; podia parir en 2-3 hores. De seguida li va trencar la bossa d'aigües. Jo em vaig encarregar d'anar a buscar les bosses al cotxe i de fer l'ingrès a la clínica. Vam avisar als nostres pares, els teus avis, i sobre 2/4 de 9 estàvem ja ,la teva mare i jo, dintre del quiròfan amb el gota a gota funcionant i l'anestèsia injectada. Vam estar allà fins les 11 passades i finalment el metge(el doctor Muñoz Ramos) ens va dir que no obstant haber dilatat correctament era perillós que nasquessis de forma vaginal perquè anava a ser difícil que passessis per la pelvis de la teva mare i que el més segur era fer una cesària. La llevadora em va dir: "despídanse" , i vaig sortir fòra, on esperàven pares i germans. Cap a la 1 de la matinada va sortir la llevadora portant-te a les seves mans i va posar-te als meus braços. De seguida tots els familiars que eren allí van acostar-se. No va ser un moment intim. Una hora més tard, més o menys, van pujar a l'habitació a la teva mare i uns minuts desprès a tu. Tu portaves posada una roba que no era teva: s'havíen confòs i t'havien vestit amb la roba d'un altre nadó. Desprès de que se'n anèssin els familiars, vam quedar els tres sols: la teva mare amb dolors, molt forts, tu plorant, i jo cansadíssim. Et vaig canviar la roba sense ajuda de ningú. Vas passar la nit a la nursery i et pujaven quan havies de menjar del pit de la teva mare. Va ser una nit terrible, cansada i molt i molt curta. Aqui et poso una fotografia d'aquella primera nit. Si no haguès sigut la nit que vas nèixer haguès sigut una nit que no pagava la pena d'haber viscut.

ORÍGENS DE SOFIA

L'estiu de l'any 2005 les vacances de la teva mare i meves van ser 1 setmana a l'illa de Lanzarote i 12 dies a Egipte. A Lanzarote van anar els teus pares sols(com gairebé sempre que viatgen). A Egipte van anar amb els teus tiets Juande i Sonia i era un viatge organitzat. A Lanzarote teníem contractat un paquet de vol més apartament i un cop allà vam llogar un cotxe amb el que ens vam moure per tota la illa i vam passar també un dia a Fuerteventura. Durant aquests 7 dies vam veure moltes coses, vam menjar molt bé i vam divertirnos molt. Aquí tens una foto feta a la Punta Papagayo, a Lanzarote, durant aquests dies.

Un dels dies de les nostres vacances a l'illa vam anar a sopar a Los Jameos del Agua. Durant el sopar va ser quan vam parlar de tenir fills. Aquell dia 29 de juliol de 2005 vam planificar que a partir de setembre de 2006 intentaríem tenir un fill. Llavors, encara vivíem a Sabadell, en un quart pis sense ascensor, en un barri que no ens acabava d'agradar i en un pis sense cap comoditat. Teníem planificat mudar-nos de casa durant l'any 2006. Havíem comprat una vivenda d'obra nova a Barcelona que finalitzava la seva construcció el primer semestre del 2006 i vam planificar la teva concepció per desprès de les vacances de l'estiu, un cop instal.lats a la nova vivenda. Aqui adjunto una fotografia presa a los jameos del Agua el dia que vam tenir aquesta conversa.
Bé, doncs va passar el temps: al juny del 2006 ens van fer l'entrega de la vivenda on ara vius, a l'agost vam fer un viatge fantàstic per Sudamèrica i finalment va arribar setembre. Durant el setembre vam decidir que tot començaria a Paris. Vam planificar que hi aniríem a finals d'octubre. Hi vam passar 5 dies i vam tornar a Barcelona l'1 de novembre. Tu vas ser concebuda uns dies més tard a la casa on ara vius. L'últim període de la teva mare va ser el 11 de novembre. El 10 de decembre vam fer la proba d'embaràs i va ser positiva. Uns dies més tard vam concertar la primera visita amb la ginecòloga i vam tenir la primera ecografia de 5 setmanes, en la que pràcticament no es veu res però que aqui adjunto. La data prevista del naixement es va fixar pels voltants del 18 d'Agost del 2007, data en que la teva mare sortia de comptes. Tu vas nèixer finalment el 25 d'Agost.

VIDA DE SOFIA SAMPIETRO FERNANDEZ: INTRODUCCIÓ

Hola Sofia, sóc el teu pare. Ahir vaig parlar amb el teu tiet Albert i em va suggerir que fes un blog que narrès la teva vida des del primer dia. Una de les raons que em va donar va ser que potser d'aquí 10 ó 12 anys ets una persona de relevància pública i si això passa hi haurà molta gent interessada en conèixer la teva biografia. Això no ho sabem, però segur que com a mínim tu sí que estaràs interessada en conèixer la teva pròpia vida, sobretot aquell troç d'ella del que serà més difícil que conservis records. Bé, doncs aquest és el pròposit d'aquest blog.

Les regles bàsiques que em proposo acomplir són les següents:
  • Escriure en català
  • Ser objectiu
  • Utilitzar un estil senzill, concís i auster i fugir dels sentimentalismes.
  • Escriure en segona persona del singular: en principi la narració va dirigida a tu
  • Escriure cada dia
  • Cedir-te la tasca de la narració en quant tinguis les capacitats i el desig de fer-ho.

De retruc, també utilitzaré el teu blog per practicar l'escripura en català i intentar reduïr al màxim les faltes d'ortografia que segur que quan ho puguis llegir trobaràs. Et demano disculpes si en trobes moltes.

Com vas nèixer el dissabte 25 i avui som dijous 30, l'inici del blog haurà de condensar la teva vida dels primer cinc dies en una sola data. A partir de demà ens hem de proposar fer coincidir el temps real amb el temps del blog.

Hem arribat al final de la introducció. Comença la història.